Útvonal tervezés

 

Néhány jó tanács mielőtt az útvonaltervező programokat használná.

Az alábbiakban 3 linket ajánlunk Önöknek, amiket csapatunk tesztelt. Indulás előtt érdemes legalább két útvonaltervező programtól is „ajánlatot” kérni, majd ezeket összehasonlítani. Indulás előtt, ha még rendelkezik is gépjármű navigációval, nyomtassa ki a javasolt útvonaltervet. Ügylejen annak betűméretére, mert elképzelhető, hogy vezetés közben kell hirtelen rápillantania az aktuális kerszteződésnél.

Útvonaltervezéskor tapasztalatból javasoljuk, hogy a GPS használatakor vegyék figyelembe, hogy a készülékek nem naprakészek az esetleges forgalmi változásokról (Pl. az utcát egyirányúsították stb.), így a közlekedési táblákat mindig vegye figyelembe.

Hasznos tipp GPS-sel nem rendelkező járművezetőknek.

Nyomtassa ki a fenti link bármelyik útvonalát, minél érthetőbb felbontásban. Indulás előtt nullázza le a km számlálót pontosan annál a pontnál ahonnan az útvonalterv az indulást írja (Pl. Budapest esetén Clark Ádám Tér)

Amint elér az első kereszteződéshez, ahol el kell kanyarodnia az itiner szerint, ismét nyomja meg a nullázó gombot.

Mire jó ez? Az útvonaltervezők részletezik, az egyes irányváltások közt hány km van (a gps készülékek hanggal tájékoztatják a gépjárművezetőt).

Ha például az útvonal tervező azt írja 148 km múlva kell legközelebb elkanyarodni, az aktuálisan megtett km számlálót tekintve már előre lassíthatunk, felkészülhetünk a letérésre, kihúzódhatunk a szélső sávba.Méter pontosságú azonosításhoz ez a módszer természetesen nem alkalmazható, de a kereszteződések nagyságát tekintve (ahol az elfordulásoknál nullázzuk manuális helymeghatározónkat”) maximum 1-2 km eltérés lehet…

Ingyenesen használható, online útvonaltervező programok az interneten.Segítségükkel, könnyedén és pontosan tervezhetjük meg útvonalunkat az inulási és érkezési pont közötti legoptimálisabb szempontok szerint.

>